Kold luft ..eller?

Kold luft ..eller?

Varm eller kold luft

Nogle må jo være modvægt til den ukuelige optimisme, der florerer på nettet

Undskyld

Løst og fast, mest fastPosted by Leif Jensen Sat, October 16, 2010 16:56:17
Forfulgt af fortiden.
Jeg kan lige så godt få det overstået nu.
Jeg siger undskyld. Det er så vidt jeg har forstået, de store undskyldningers årti. Så jeg skal ikke stå tilbage.
De uskyldige.
Undskyld til de danske ægproducenter, de danske fiskere, de danske løgavlere, de fynske boghvedeavlere, den kongelige danske mønt, de danske mælkeproducenter og de danske rapsavlere.
Min brøde.
I slutningen af det forrige århundrede - vist nok i årene 1978, 1979 og deromkring solgte jeg Russiske Pandekager på nogle Land og Folk festivaler i Fælledparken.
Og ja, jeg har solgt de pågældende unævnelige til både Knud Jespersen, Jørgen Jensen og Ole Sohn. Så min brøde kan nok ikke blive meget større. Og derfor siger jeg undskyld.
Grunden til at jeg undskylder overfor de ovennævnte producenter er, at de uforskyldt er kommet til at medvirke til min ubetænksomme omgang med disse for vort land så skadelige, fremmede retter. Og at vi anvendte almindelige danske kroner og ører som betalingsmiddel, og ikke som det ville være mest korrekt i de kredse - Rubler eller Østmark.
Undskyld.
Russiske pandekager.

Til de, som ikke ved, hvad russiske pandekager er, kan jeg lige give en kort beskrivelse her.
Boghvedemel, hvedemel, æg, mælk, lidt salt og gær røres sammen. Hæver ca. 1 time og bages i et par dråber rapsolie til små, lidt tykke pandekager på en særlig pande med fire små cirkelrunde rum på. (Jeg har stadig en i min samling af køkkenudstyr, men nu fortæller jeg at den er beregnet til at lave spejlæg i. Man vil jo nødig slås i hartkorn med folk, der omgås pander til Russiske Pandekager i disse tider )
Pandekagerne pyntes med creme fraiche, lidt finthakkede løg, lidt røgede lakserester og endelig toppet med en lille klat kaviar. Vi havde ikke adgang til ægte Beluka, så vi måtte nøjes med den danske variant, som vist nok er farvede stenbiderrogn. Men det var såmænd også fint nok.
Så undskyld endnu en gang.
Jeg forventer ikke en opfordring til at blive minister.
Hvis du nu kære læser skulle få den tanke, at min undskyldning på nuværende tidspunkt skulle have sammenhæng med, at jeg går med et ønske eller forventning om at skulle blive minister i en kommende regering, så forholder det sig ikke sådan.
Og jeg har heller ingen ambitioner om at ville være borgmester eller lignende.
Men på den anden side kan man jo ikke være sikker på, at der ikke skulle dukke en betydningsfuld post op, som man gerne ville lægge billet ind på.
Det kunne jo for eksempel være, at vi, når vi har dannet Plantagevejens Rederiforening, som snart må komme, nu da en del af os har indtil flere både i flåden, at der så ville blive en post som 2. revisorsuppleant.
Og så ville det godt nok være pinligt, hvis vi sidder der på den årlige generalforsamling og skal til at foretage valg, og der så lige er en af de andre redere, der tager ordet og siger: "Ved i forresten godt, at Leif har solgt russiske pandekager til Knud Jespersen, Jørgen Jensen og Ole Sohn tilbage i 70'erne. Og så jeg ikke havde sagt undskyld.
Så derfor denne uforbeholdne undskyldning med en opfordring til, at andre vaneforbrydere virkelig ransager deres dybeste fortrængninger og så får rystet op med de undskyldninger, som vi vel alle kan have brug for at give.
Hvor var det dejligt at få ryddet op i fortidens mørke og se fremad - prøv det.
Og så kan jeg iøvrigt godt anbefale de russiske pandekager - eventuelt som en lille forret før en rygende varm Borsch.
Drik rigelig Vodka til - så kan det blive en helt munter aften på trods af den dystre fortid.