Kold luft ..eller?

Kold luft ..eller?

Varm eller kold luft

Nogle må jo være modvægt til den ukuelige optimisme, der florerer på nettet

Bitcoins og banker

Løst og fast, mest fastPosted by Leif Jensen Wed, February 12, 2014 21:13:41
Bitcoins er ikke noget for banker
Jeg har lige læst i Politiken,at Danske Bank(er) ikke kan lide Bitcoins. Og det kan jeg da egentlig godt forstå. Ikke fordi jeg selv ved særlig meget om Bitcoins, men det kan jeg forstå at bankerne gør. For som de store banker samstemmende siger: "Der er jo ikke reelle værdier bag dem", og"de kan jo ikke spores, så de kan måske bruges til lyssky formål".

Og det har de jo forstand på.
Ja, hvis der er noget, bankerne har indsigt i, så er det jo netop "penge", der ikke bygger på reelle, materielle værdier, men mere luftige fænomener som friværdier og bankaktier. Og det har de til gengæld overordentlig stor erfaring med. For ikke at tale om kursmanipulation og skatteunddragelse.

Vi skal jo også tænke på beskæftigelsen - i banksektoren.

For tænk nu, hvis folket tog Bitcoins til sig, så det kom til at repræsentere bare en lille del af den globale økonomi. Så risikerede vi jo, at bankerne var nødt til at afskedige nogle rådgivere, fordi vi selv ville være i stand til at snyde i skat eller låne ikke eksisterende penge, og genudlåne dem, helt uden rådgivning. Og når bankerne ikke havde rådgivet om disse lidt mere tvivlsomme forretninger, så ville der jo heller ikke være brug for det samme antal seniorkommunikationsrådgivere. Og så skulle nogle af dem måske ud i arbejdsløshed. Og det er ikke godt, for der er i forvejen temmelig mange. Måske endda nogle af bankernes tidligere kunder, som ikke klarede "cuttet". Og dem ville det jo ikke være så sjovt at møde - der.

Godt vi har bankerne.

Så jeg er bare så glad fort at vi har banker og ikke må klare os med Bitcoins. For hvis der er noget banker har forstand på, er det værdifaste papirer, god moral og at tage vare på kunderne, også når det ikke går så godt.

Måske skulle vi give en Bitcoins en chance alligevel
Ved nærmere eftertanke synes jeg alligevel, at vi måske skal give Bitcoins en chance. Og vi kan jo bare lade være med at fortælle bankerne det.
For når jeg tænker på, at bankkrisen og den almindelige globale finanskrise tilsyneladende kom bag på langt de fleste banker, så opdager de nok alligevel ikke, at vi begynder at flirte med Bitcoins.

Leif Jensen