Kold luft ..eller?

Kold luft ..eller?

Varm eller kold luft

Nogle må jo være modvægt til den ukuelige optimisme, der florerer på nettet

At bygge en by

Løst og fast, mest fastPosted by Leif Jensen Fri, November 27, 2009 22:51:14
Hvad er en by.
Der skal bygges nye byer i Danmark.
I Høje Tåstrup Kommune er der planer om at opføre en ny by til ca 15.000 indbyggere. Det er der også i Frederikssund Kommune - nærmere bestemt ved St. Rørbæk.
Det er godt nok ikke i morgen, de stikker spaden i jorden, men god planlægning er jo som bekendt det halve arbejde. Så derfor disse overvejelser om byer i al almindelighed.
For et par aftener siden hørte jeg om en stor undersøgelse blandt unge mennesker i Ålborg, som var blevet spurgt om, hva en god by skal indeholde.
Det var der mange bud på. Men et af de mere gennemgående var, at der efterhånden er importeret rigelige mængder af kinesisk granit, som er placeret ud over kæmpe flader i de danske byer.
Og det var ikke lige det, de unge mennesker forbandt med "godt bymiljø". De ville gerne have åbne, grønne, bløde områder, hvor man kan sætte sig på noget blødt og hygge sig. Det var deres egne ord - jeg hørte det selv. Dette stærkt forkætrede begreb, som v allesammen godt ved, hvad betyder, og også genkender, når vi møder det. Ikke nødvendigvis det samme for alle, men jeg indrømmer gerne - jeg er til hygge.
Jeg synes dog ikke hygge i sig selv er nok.
Byen skal selvfølgelig indeholde alle de funktioner, som mennesker i byer har brug for.
Så i morgen kommer jeg med mit bud på, hvordan de skal planlægge "Ny Høje Tåstrup" og "Mellemrørbæk" og hvad dr ellers skal bygges i de kommende år og kaldes byer