Kold luft ..eller?

Kold luft ..eller?

Varm eller kold luft

Nogle må jo være modvægt til den ukuelige optimisme, der florerer på nettet

Aftaler er til for at overholdes.

Nu er jeg virkelig surPosted by Leif Jensen Tue, December 22, 2009 22:09:21
Nu er jeg rigtig sur. Eller sur er måske ikke helt rigtigt - skuffet er nok mere dækkende.
Jeg mener, når man har en aftale, så skal den vel overholdes, eller hva'?
Grunden til min skuffelse turde være åbenbar.
Jeg har nu været i tre Fakta'er, to Kvickly'er, to Superbest'er og to Jem&Fix'er.
Ikke fordi Jem&Fix har noget med sagen at gøre, men det hæver emperiniveauet væsentligt, at dokumentere, at man ikke lader sig begrænse i sin emperi. Så det kan godt være, at værket er lidt tyndt, men emperien kan man ikke sige noget på.
Men tilbage til Fakta, Kvickly og Superbest.
Jeg mener, vi har en klar aftale om, at fra den 20. december skal der stå bjerge af romtoppe og cognacbønner til 5 kr. pr. pakke lige indenfor døren (der hvor man tager indkøbskurvene)
Men de står der ikke.
Og det må da kaldes et aftalebrud, der vil noget.
Og man kan jo ikke helt lade være med at gisne om årsagen til denne misere.
Tidligere års praksis - som jeg jo på en eller anden måde har vundet hævd på - er jo klart begrundet i, at der er taget alt for mange romtoppe og cognacbønner hjem, som selvfølgelig ikke kan sælges for 15-20 kr, som de jo under ingen omstændigheder er værd. Men hvis det er det, der er årsagen, kunne man vel i det mindste forvente, at butikkerne ville reservere bare et lille bitte bjerg af de pakker til 5 kr. til mig. De kunne jo godt placere dem det almindelige sted, og så bare sætte et lille skilt på, at de kun kunne købes af mig og at der skulle fremvises gyldig legitimation i form af dåbsattest eller kopi af en helt igennem horribel telefonregning fra Telia, ihvertfald noget som klart kan identificere mig.
Nu vil nogen måske så sige, at jeg jo bare kan spørge, hvad der er sket, siden mange års praksis er ændret.
Men det vil klart svække min forhandlingsposition, hvis jeg på den måde viste interesse for disse aldeles usunde og unødvendige produkter. Måske kunne det ligefrem få dem til at overveje, ikke at sætte prisen ned til 5 kr, men lande på f.eks. 8 kr. hvilket stadig er mindre end de oprindelige 15 - 20 kr., men jo stadig helt ude af proportion med nytteværdien.
Så jeg tror lige jeg tænker lidt videre. For en forklaring må der jo være.
Men skal man virkelig finde sig i sådan noget, eller skal man måske klage til Ældresagen eller "Direktøren for det hele".
En slags forklaring.
Nu har jeg tænkt lidt over det.
Og jeg er bange for, at det er et ret kompliceret fænomen jeg har vovet mig ind på.
Jeg tror det har noget med COP15 at gøre. Noget med temperaturstigninger og CO2 udslip.
Jeg har forgæves ledt i sluterklæringen fra COP15, uden dog at finde en direkte forklaring. Men der har de godt nok også holdt sig til det ret overordnede og generelle, som ingen vel kan være rigtig uenige i.
Men jeg tror simpelthen det handler om, at et helt lastbiltog fyldt med romtoppe på turen fra Rom til København udleder så meget CO2, så temperaturen i Frankrig stiger så meget, så cognakbønnerne smelter.
Og der skal jo en hel lastbilfuld romtoppe til, før der er nok til, at de kan sælge restpartiet til 5 kr. pr pakke. Og det er jo det, det handler om - i den sidste ende.
Men så er det jeg tænker, at hvis de nu fylder bilen med romtoppe i Rom, og selvfølgelig har valgt en kølevogn - godt nok lidt politisk ukorrekt - og så kører til Cognac og læsser halvdelen af og så fylder det tomme rum med cognacbønner. Så kan franskmændene få romtoppe og eksportere deres cognacbønner. Og der vil være nok romtoppe og cognacbønner til at de danske butikker kan overholde deres aftale med mig om et passende prisniveau her op til jul.
Og jeg vil da så forøvrigt lige gøre opmærksom på, at jeg personligt har bidraget væsentlig til nedbringelse af CO2 udledningen her i december måned ved kun at brænde hver anden dag på kalenderlyset.
Man kan vel nærmest sige, at jeg har halveret udledningen.
Og så skulle der jo nok kunne blive råde til bare et enkelt vogntog med romtoppe og cognacbønner.
Vi er jo nærmest på grænsen til en sag for den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Så mine forventninger til at det her falder på plads meget hurtigt er store - meget store.
Og så må I iøvrigt have en glædelig jul og et godt nytår - med eller uden romtoppe og cognacbønner.